Gran acollida de la 2a edició de la Filirun

10615973_694738157267186_1155909491611010360_nEl passat dissabte a la tarda es va cel·lebrar la 2a edició de la nostra cursa i caminada de muntanya seminocturna, més coneguda com a Filirun. Veníem d’una setmana marcada pel mal temps i la pluja i els fantasmes de la primera edició, on ens va caure un bon xàfec durant el transcurs de la prova, estaven molt presents en els nostres caps. El dissabte es va aixecar amb un sol radiant i, de bon matí ja esvaïa els nostres pitjors pensaments.

Organització. A les 16:00h es posava en marxa l’organització i el nombrós grup de voluntaris que responen sempre a les nostres crides. El muntatge de la zona de sortida i arribada, preparació de les bosses del corredor, adequació del menjador per la festa final, guardarroba, entrega de dorsals, cronometratge, avituallaments, controls de pas, marcat del circuit…. són algunes de les tasques que fa aquest col·lectiu. La seva ajuda en aquests esdeveniments és encomiable i de dificil gratificació. Des d’aquí un GRÀCIES en majúscules.

A mitja tarda començaven a aparèixer els primers participants, per recollir els seus dorsals i la bossa del corredor; aquest any, vem voler ser una mica diferents i vem obsequiar els participants amb un buff personalitzat amb l’imatge del cartell de la prova, deixant per una nova edició la típica samarreta de la que en tenim els armaris plens.

La caminada. Els 70 caminadors que es van donar cita a la prova, sortíen puntuals a les 18:45h per afrontar els 11km que els separaven de la linia d’arribada. El recorregut, que passava pel repetidor, Puig del lleó i la serra pedragosa tenia tots els components: una bona pujada, un tram de pedres i roques planer pero amb la seva dificultat, bones vistes al mar i les muntanyes dels voltants des dels punts més alts i una baixada interessant poc abans de finalitzar la prova. Els primers caminadors van arribar a meta amb temps al voltant de 1h30´, ritme ràpid en el que possiblement es va alternar la caminada amb algún tram de cursa. No és rellevant, l’important era participar i gaudir de l’esplèndid dia de sol, temperatura i vistes que ens va oferir la climatologia.

L’anècdota simpàtica de la caminada la va generar el caprici del generador elèctric que va voler aturar-se just en el moment de la sortida, fent que l’arc de sortida es desinflés i els voluntaris l’haguessin d’aguantar per que les caminadors en poguessin passar per sota.

La cursa. Circuit més tècnic i exigent que el de la caminada, amb constants pujades i baixades que no deixaven al corredor recuperar les cames. El recorregut consta de dues pujades tècniques amb terreny amb força pedra, al Puig del Lleó i al Rourell, i dues baixades, una que trascorre per corriols i l’altra molt més tècnica i de pendent més marcada, són el barranc del Lleó i la Serra pedragosa, respectivament. Per acabar, un tram de tobogans i la baixada final pel torrent fins l’arribada. A aquest recorregut cal afegir-li la complicació de fer part de la prova en semipenumbra o totalment a les fosques donat l’horari de la prova.

La cursa, amb més d’un centenar de valents, partia puntual i sense incidents a les 20:15. Quedaven gairebé 14km de muntanya per endavant. Mentre arrivaben els primers caminadors, primer ensurt, rebem una trucada del control intermig indicant que els 3 primers classificats han errat el camí, baixant per un corriol paral·lel al de la baixada i pujant per on havíen d’haver baixat.
– La resta baixen per on toca?
-Sí, la resta baixen per on toca
No patiu, doncs, quan trobin els primers corredors de cara, giraran cua i s’adonaran de l’equivocació
Les curses de muntanya, tenen aquest punt d’orientació i d’estar pendent de les marques i senyalitzacions, que no es poden viure en d’altres curses de ruta. Al final, tram extra de prop de 1,5km el que van fer els primers classificats, tal i com explica el guanyador, Carlos Mantero a la seva crònica de la cursa.

La resta de la prova trascorre amb normalitat i, amb un espectacular temps de 1:06:55, el Carlos Mantero, atleta del nostre club, entra a meta en primera posició. El segueixen l’Oriol Barrera del Salamanca Raids & Trails Runners amb un temps de 1:07:14 i l’Edgar de Seia del runners elvendrell amb 1:07:45. En categoria femenina, la Chantal Duvernay, amb un temps de 1:25:58 va arribar en primera posició i la van acompanyar al podi, la Montse Melgar del club runners elvendrell amb un temps de 1:29:51 i la Sónia Carrasco amb 1:38:56.

El podi final el van completar els primers locals classificats, ambdos dels runners elvendrell, el Salomó Guinovart (en edat cadet!!!) amb un temps de
1:12:24 i la Victoria Sanchez amb un temps de 1:41:55.

Tot i que al final va quedar en anècdota, fer esment a l’Antonio Moreno, que va arribar a meta amb una forta contusió al braç i que va haver de ser portat amb ambulància a l’hospital comarcal ja que tot apuntava a una fractura de radi i cubit. Volem agraïr la ràpida actuació dels sanitaris de creu roja i protecció civil que en tot moment van estar vetllant per la seguretat de la prova. Al final, l’Antonio només va tenir una contusió i va poder tornar al fi de festa per gaudir de la fideuà i cervesa que esperava a tots els participants un cop finalitzada la prova.

Agraïments. L’esdeveniment, dins un marc i ambient familiar i en el que s’intenta que els participants es trobin com a casa, es va tancar amb l’entrega de premis i el sorteig posterior de diversos vals oferts per Cal Badejo, Avgvtvs Forvm, pixel vertical i Grec Salut.

En una prova on alguns destacaven la duresa del recorregut i d’altres el paisatge i les vistes des dels cims que anaven superant, però tots coincidíen en que el millor havia estat el tracte rebut, des de l’organització, tot tesperant veure-us a la 3a edició d’aquesta prova, diem ben fort:

Gràcies als voluntaris.
Gràcies als participants.
Gràcies als col·laboradors.
Gràcies al Patronat d’Esports.
Gràcies a Creu Roja i Protecció Civil.

Classificacions. Els temps invertits pels participants de la caminada i cursa es poden consultar a resultats caminada / resultats cursa

You may also like...