• Dv. des. 9th, 2022

Debut dels S16 a pista coberta

Bynuskaelka

des. 11, 2017

IMG_0493Molts nervis en la primera jornada de pista coberta de la temporada 2017-2018. Els cadets (S16) s’estrenaven a la categoría i, la espectacularitat de la pista de Sabadell, imposa respecte quan els atletes no hi están habituats. Per uns, era el primer cop que trepitjaven Sabadell; altres, ja hi havien competit, però els motius dels nervis eren els mateixos per uns i altres:

  • he de sortir d’startings? Jo cauré, jo no sé com es fa, jo no puc, jo…
  • hem de fer tanques?? …. No em sortirà
  • jo no arribaré a la sorra en llargada, vols que em mati? …
  • és que a la meva sèrie corre ……

Són obstacles que cal salvar; petits passets que donem, que ens van fent grans i que ens permetran competir sense complexos quan sigui el moment. Les seves pors són normals com és normal que les superin per que estan preparats per fer-ho. Ho han treballat als entrenaments i en competició i, al final, imagino que sabeu que de Sabadell vem sortir:

  • havent sortit d’startings sense caure
  • havent passat les tanques sense problemes
  • havent sobreviscut i arribant a la sorra en el salt de llargada en tots els intents
  • corrent la nostra sèrie amb aquell(a) que corre tant….
  • amb un somriure a la cara, amb la il.lusió de tornar
  • i sense rastre dels nervis de les primeres hores del dia

Com qui no vol la cosa, la jornada començava amb els 60mt on l’Elsa Lozano i la Maria Vidal s’estrenàven aquesta temporada. Mateixa distància i matexia alçada de tanques que quan eren infantils, però amb la dificultad d’haver de sortir obligatoriament dels tacs de sortida. L’Elsa era la primera en sortir i amb un temps de 11”17 feia mmp; la Maria, es quedava una mica clavada a la sortida pels nervis d’una posible sortida nul.la. La seva marca, 11”94, no gaire lluny de la seva millor marca.

I tot seguit, sense temps per recuperar, començaven els 60mll. La Carolina Garcia s’estrenava a Sabadell i en competició; us podeu imaginar com estava. La Noa Jiménez competia per primer cop a Sabadell i es posava dels nervis només mirant-la. I l’Elsa Lozano i la Maria Vidal , repetíen després de les tanques; encara els durava el “subidón” de la prova anterior. La zona d’escalfament era…. per viure-la: 1’ d’escalfament i no sabem quants mirant els fulls amb l’ordre de sortida, comentant i mirant l’escalfament d’altres atletes, tornant a mirar els fulls de sortida, simulant un estirament, seguit d’un” vinga!!, aneu-vos movent”,… i així fins que la jutge les va anar cridant a la cambra de requeriments.

Després, tot passa molt ràpid: 1 parell de proves amb els startings, un xiulet suau del jutge, senyal de que ens hem de preparar darrera els tacs de sortida, “als llocs”, “llestos” i el tret de sortida per arribar a meta en 9”04 l’Elsa, 9”45 la María, 9”84 la Noa i 10”06 la Carolina.

IMG_0505Mentre les noies descansen fins que els toqui la llargada, entra en joc l’Alejandro Gutiérrez que s’enfronta a un 600mll. La processó va per dins. Aparenta calma, però és incapaç de trobar-se als fulls de sortida per saber en quina sèrie surt i no s’ha posat els claus. “Vinga,que ja et toca”. Mentre se’ls lliga, se sent a la jutge de cambra de requeriments cridar “Vendreeeell”, “Vendreeeeeeeell”,… i en presentar-se, rep una “càlida” benviguda de la jutge que l’acaba d’activar!!! Un cop a la pista, tres voltetes i una marca de 1’49”79 en la seva estrena en aquesta distància. Ara a descansar fins la prova del 3000mll, que es farà 2h després.

Mentre, a les noies els torna a tocar competir, aquest cop en llargada. Surten a pista d’una altra manera, relaxades (massa relaxades després d’1h d’impass) i la prova surt regular. Es queden lluny de les seves marques: 3.90m l’Elsa, 3.86m la Maria i 3.57 la Noa.

En canvi, l’Alejandro afronta el 3000mll concentrat des de la primera volta. Passa en 3’30” el primer km, i manté el ritme en els dos següents, 7’05” al pas del 2000, i arriba a meta amb un temps de 10’42”05, fent mmp.

Ha estat un matí molt intens en el que hem patit i gaudit a parts iguals, tant a la pista com a la grada; i ens queda la tarda. Serà el torn dels sub18 i sub20!!!