• Dv. des. 9th, 2022

2 ors i 2 plates al Ct. Catalunya de marxa en ruta

Bynuskaelka

febr. 3, 2021

El passat diumenge 31 de gener es va celebrar a Coma-ruga i Sant Salvador el Campionat de Catalunya de marxa en ruta de totes les categories (Màster, ABS, S23, S20, S18, S16, S14, S12 i S10). Aquesta, era la primer prova de marxa en ruta que es celebrava a Catalunya des de l’inici de la pandèmia i estava envoltada de una nova configuració per adaptar-se a les mesures de seguretat marcades per PROCICAT y RFEA.

La prova, d’àmbit nacional i en la que van participar atletes de diferents comunitats, s’iniciava a les 09:00am amb un fort vent que no va deixar de bufar durant tota la matinal. La primera sortida, la dels atletes màster que havien de completar 5km. En categoria F40, la Yolanda Rodriguez s’alçava amb la victoria i es proclamava CAMPIONA DE CATALUNYA amb una marca de 30’10”, a tant sols un segon de la seva millor marca (feta també en el circuit del Vendrell l’any 2019).

La següent prova amb participació del club, els 10km S18F amb la Nerea Amorós i la Griselda Serret. La Nerea Amorós, sortia d’una lesió i va abandonar per precaució al notar molèsties en el genoll mentre que la Griselda, que s’enforntava per primer cop a la distància, completava la prova amb una magnífica marca de 53’13” proclamant-se CAMPIONA DE CATALUNYA i assolint plaça per anar convocada amb la SELECCIÓ CATALANA al Campionat d’Espanya de Federacions amb l’equip S20-S18.

A la prova dels S16 femení, l’Ainhoa Carrasco es trobava amb una prova frenètica i un pas pel primer mil rapidíssim. Tot i així, entrava a meta en una meritòria 12a posició amb un temps de 31’39”.

Un cop acabades les proves que servien de classificació pel Campionat d’Espanya que es cel·lebrarà a Sevilla el proper 14 de febrer, era el torn dels petits (S14, S12 i S10). A la categoria S14, la Carla Borràs amb una marca de 21’56” entrava a meta en 17a posició i, l’Adrián Carrasco, 6è amb un temps de 19’40”. Tots dos, a l’haver canviat de categoria aquest any, s’enfrontaven per primer cop al 3km.

En el 2k S12F, l’Alba Martínez amb un temps de 15’35” assolia la 18a plaça i l’Olivia Royo amb un temps de 15’58” es col·locava 21a en la classificació final. Per la seva banda, el Martí Calatayud assolia la 2a plaça amb un temps de 11’52” i es penjava la medalla de plata en el 2k S12M.

La jornada finalitzava amb la Júlia López completant la cursa amb un temps de 6’53”. Entrava a meta en 2a posició, aconseguint també la medalla de plata en la seva prova, els 1k S10F.